• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Mardin 12 °C

Gönülden Gönül’e “Basın Mensupları Gönül Elçisi” Projesi Midyat Gündem

Selahattin EROL

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin “Basın Elçileri Gönül Projesi” kapsamında 9-12 Şubat tarihleri arasında Trabzon ve Rize illerine gittik.

Güneydoğu Anadolu Bölgemizden Mardin, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Siirt ve Şanlıurfa’dan 32 kişilik gazeteciyle birlikte “Basın Mensupları Gönül Elçisi" olarak projesi kapsamında katıldık.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu bağlı basın cemiyetleri-Doğu Karadenizli meslektaşlarımızla böylece buluşmuş, tanışmış ve kaynaşmış olduk.

Bölge gazetecileri olarak birbirimizi görme tanıma fırsatı yakalamışken, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik.

Ayrıca Doğu Karadeniz kültürünün güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalamış olduk. Bir birinden güler yüzlü, değerli, kardeşlerimiz Proje Koordinatörü Gazeteci Ahmet Külekçi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim kurulu üyeleri Canan Kalaycı, Aykan Kıyak ve Cansel Şahin bizleri sıcak ve ilgiyle karşıladı.

Atatürk Alanı’nın da bulunan Tarihi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ziyaret ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, 'Zeytin Dalı Herakatı' düzenlediği bu günlerde böyle bir gezinin düzenlenmesi bile anlamlıydı.

TGC Başkanın Yusuf Turgut’un okuduğu basın açıklamasında, Ülkemizin içinde bulunduğu durum biz gazetecilere ağır sorumluluklar yüklediğini kaydetti.

Doğrusunu isterseniz bu anlamlı projede yer almak bile keyif vericiydi. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ülkemizin huzuru- güvenliği ve kardeşliği noktasında böylesine değerli projelerde bize destek verdiği ve ışık tuttuğu için teşekkür ediyorum. Dostluk ve kardeşlik bağlarının zayıfladığı günümüzde düzenlenen proje ile kardeşlik duygularının daha da güçlendiğine inanıyorum.

Doğu’dan batıya, kuzeyden güneye kardeşlik köprüleri kurulmalı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek projeleri ve diyalog kanalları açılmalıdır. Biz basın gönülleri olarak ilkini başlattık. Basın Elçileri Gönül Projesi’ni işte bu kapsamda çok önemsiyorum. Ve dalga dalga bütün ülkeye yayılmalıdır. Bu arada Gümüşhane ve Bayburt Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret ettik.

Sonuç olarak şunu diyebilirim ki Doğu Karadeniz’in birçok güzel yerini gezme ve tanıma fırsatı bulduk. Dostluk, kardeşlik köprüleri kurduk. Güzel kardeşliklerin, güçlü bağların kurulduğu bu gezide umarım yarınlara daha güçlü bir Türkiye için sağlam adımlar atılmasına neden olur.

Gönülden Gönül’e “Basın Mensupları Gönül Elçisi” Projesinde emeği geçen, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’ta Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik’e ve proje koordinatörü Ahmet Külekçi’ye teşekkür ederim. Sağlıcakla mutlu huzurlu kalın.


 

Bu yazı toplam 1950 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.