• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Mardin 16 °C

Mardin’de PKK Operasyonunda 20 Tutuklama

Mardin’de PKK Operasyonunda 20 Tutuklama
Mardin’de PKK Operasyonunda, 25 şüpheliden 20'si tutuklandı

Mardin merkezli olarak İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK/KCK terör örgütüne para, silah ve mühimmat yardımı yapanlara yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında işadamı, müteahhit, eczacı ve çiftlilerin de bulunduğu 25 şüpheliden 20'si tutuklandı.

 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, 4 ay önce canlı yakalanan PKK'nın sözde GAP-Rıha bölge sorumlusu teröristin üzerinde çıkan dokümanlar neticesinde, örgüte silah, para ve mühimmat yardımı yapanlara yönelik operasyon düzenlendi.

 

Açıklamada şöyle denildi: “Mardin, İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak illerinde eşzamanlı yapılan operasyonda, "Kızıltepe İlçesi'nde 4 ay önce canlı yakaladığımız PKK/KCK terör örgütü adına bölgemizde sözde GAP-Rıha (Şanlıurfa/Viranşehir- Derik-Mazıdağı-Kızıltepe bölgeleri) bölge sorumlusu olarak faaliyet yürüten şahısların yer göstermesi sonucu ele geçirilen dokümanlarda, PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarının kesilmesi amacıyla yapılan operasyon neticesi para, silah ve mühimmat yardımı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik olarak, Mardin, İstanbul, Diyarbakır, Şırnak illerinde, Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyonda 25 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yürütülen operasyonda yakalanan aralarında işadamı, müteahhit, eczacı, sigortacı, çifti, esnaf ve tekstilcinin bulunduğu 25 şahıstan, 20'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 3 kişi ise serbest bırakılmıştır" denildi.

 

Ayrıca, Mehmet Can S., Seyithan B.,Kemal G., Faruk A.,Zeynilabidin İ., Sadettin B. , Derviş G.,  Abdulbaki A., Halil E., Halit Y., İbrahim K., Latif Ç., İsmail A., Ali A.,  Ramazan Y., Fetüllah Ö.,  Bekir B., Abdulvahap Ç., Ali A. Ve Mahsum Ö. İsimli şahıslar, Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık ile silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.