• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Mardin 30 °C

Midyat Müftüsü Bilik’ten, Hac Kayıtları Açıklaması

Midyat Müftüsü Bilik’ten, Hac Kayıtları Açıklaması
Midyat İlçe Müftülüğü, hac kayıtlarıyla ilgili 28 Aralık ile 06 Ocak tarihleri arasında alınacağı kaydedildi.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, 2017 yılı hac kayıtları için açıklamada bulundu.

 

Müftü Bilik, 2017 yılında Hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığın “http:// hac diyanet.gov.tr “ internet adresinden elektronik ortamda veya doğrudan il ve ilçe müftülüklerinden yapabileceklerini söyledi.

 

Bilik şöyle konuştu. “Hac ücretlerinde değişikliğiyle gidildiğinden dolayı 2016 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenler 09 -31 Ocak 2017 tarihleri arasında internet ortamından veya müftülüklerden hac konaklama tercihlerini belirleyerek kayıt yenile işlemlerini yapacaklardır. Kayıt yenilemeyenler 2017 hac kura çekimine dahil edilmeyecekler. 2017 yılı için otomatik kayıt yenileme yapılamayacaktır. Kayıt yenileyeceklerden; geçmiş yıllarda yapmış oldukları ve kura ile birlikte gireceği kişilerle adres ve telefon bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında müftülüklere başvurarak değişiklikleri yapabileceklerdir.  İlk defa kayıt yaptıracaklardan müftülüklerden doğrudan form dilekçe ile müracaat etmeleri nüfus cüzdan fotokopisi ile banka dekontu dilekçe ekleyerek müftülüklerde kaydı alındıktan sonra kayıt yaptırılacaklar.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

HAC MÜRACAATLARI

A- 2017 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR;

1- 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşlarımız ilgili bankalara 20 TL. ön kayıt ücreti yatıracaklardır.

2- Ön kayıt işlemleri 28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında olacaktır.

3- Vatandaşlarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacaklardır.

4- Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini girmeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

 

B- ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR;

1- Kayıt yenileme işlemleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2- Başkanlık tarafından 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3- Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacaktır.

4- Önceki yıllarda uygulanan “Normal ve Müstakil Odalı” konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında “Oda tercihli hac konaklama” türüne geçilmiştir.

5- Hac adaylarımız elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

6- Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecektir.

7- Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

8- 2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.