• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Mardin 26 °C

Midyat’ın İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Midyat’ın İlk Hac Kafilesi Uğurlandı
Mardin’in ilk hacı farizasını yerine getirecek hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Midyat İlçe Müftü Vekili İdris Yıldırım, müftülük binası önündeki uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Hac yolculuğunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kutsal topraklara varıldığında Türkiye ve Müslümanlar için dua edilmesini isteyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Allah’ı Teâlâ daha önce gidenlere bir kez daha gitmeyi nasip etsin. Bizim gibi gitmemişlere de gitmeyi nasip etsin. Mukaddes bir yolculuktur. Hacılarımız kadar bizde heyecanlıyız. Çünkü onları uğurlama iş ve işlemlerini yürütme gibi sorumluluklarımız vardır. Bizde bu sorumlulukları yerine getirme cabası içerisindeyiz. Hacılarımız yolculuk esnasında ve havaalanlarında gidişlerde rahat olsunlar diye uğraşıyoruz. Allah’ı Teâlâ’dan duamız, niyazımız haclarını kabul etmesidir. Bugün itibaren Mardin’den ilk hacı kafilesini uğurluyoruz. Genel olarak Mardin deki hacılarımız o kutsal beldelere uğurlamış olacağız. " dedi.

 

Hacı farizasını yerine getirecek hacı adayı Ahmet Sağlam, “Mardin Midyat Yayvan tepe mahallesinde inşallah hacca gidiyoruz. Allah herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşatsın. Çok heyecanlıyım, herkes hakkını helal etsin. Allah herkesin nasibini oraya götürsün. “diye konuştu.

 

Şehmus Yenigün isimli Hacı adayı ise, “2007’den beri umutla bekliyordum. Şu anda Allah’a çok şükür ismimiz çıktı. Eşimle beraber gidiyoruz. İnşallah o kutsal beldeleri ziyaret edeceğiz. Zaten gece gündüz rüyalarımda görüyordum.” dedi.

 

Tam on yıldır bu anı beklediğini ifade eden Hacı adayı İbrahim Yıldız, hacımız çıktı çok seviniyoruz. Allah herkese nasip etsin diye dua ederek duygularını ifade etti.

 

Konuşmanın ardından hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.