• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Mardin 18 °C

Midyat'ta Allah Adamı Dener tiyatro oyunu sahnelendi

Midyat'ta Allah Adamı Dener tiyatro oyunu sahnelendi
İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şubesi tarafından organize edilen, Tiyatro (VAV) Gurubu, “Allah Adamı Dener-2” Midyat’ta sahnelendi.

Mardin’in ilk özel ve tek tiyatrosu olan Tiyatro (VAV) Gurubu, “Allah Adamı Dener-2” Midyat’ta seyircinin karşısına çıktı.

 

Midyat Kocatepe Ortaokulu salonunda sahnelenen, “Allah Adamı Dener-2” tiyatro oyun, yazan, yöneten ve oynayanlar öğretmenlerden oluşuyor.

 

İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şube Başkanı Tarık Demir, açılışta yaptığı konuşmada toplum yararına faaliyet göstermek, insanlara hayırlı işler yapmak yolunda ilerlediklerini söyledi.

 

Demir, şöyle konuştu. “ilim yayma şubemiz iki yıldır eğitim, öğretim, kültür ağırlıklı, milli ve manevi değerlere hizmet etmek için faaliyetlerini sündürmektedir. Geldiğimiz nokta itibariyle tiyatroyu olumlu yönde ve hayırlı yönde kullanmak, insanlara mesajı iletmenin en etkili bir yoludur. Sosyalleşmenin bir aracı olarak kullanmak hayırlı bir icraat olacaktır.” dedi.

 

Tiyatro (VAV) Gurubu genel sanat yönetmeni Abdürrahim Omuk,  ise “Allah Adamı Dener-2, ülkemizde yaşanan 15 Temmuz Darbe girişimiyle bağlantılı bir oyundur. Bu tiyatromuz drama-komik bir tiyatro oyunudur. Vatan sevdasını, vatan aşkını, bağımsızlığı ve özgürlüğü ifade eden sahnelerimiz var. Tiyatro oyunumuz her yaş gurubuna hitap eden bir oyundur” şeklinde konuştu.

 

Genel sanat yönetmenliğini Abdürrahim Omuk’un yaptığı, Mustafa Özkan, Şehmus Kılıç, Uğur Tosun, Özgür Başboğa, Mazhar Eldeş ve Veysel Erkar’ın sahne aldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.