• BIST 9530.47
  • Altın 2477.56
  • Dolar 32.4363
  • Euro 34.6727
  • Mardin 10 °C

Midyat’ta okulun adı Şehit Polis’in adı ile yaşatılacak

Midyat’ta okulun adı Şehit Polis’in adı ile yaşatılacak
Velit Bekdaş'ın adı Midyat ilçesinde mezun olduğu okulda yaşatılacak.

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen özel harekât polisi Velit Bekdaş'ın, adı Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan Ali İhsan Kalmaz Ortaokulun da yaşatılacak.

 

2016-2017 eğitim öğretim yılının açılması töreninin yapıldığı Ali İhsan Kalmaz ortaokulunda, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında F-16 savaş uçağının Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalaması sonucu şehit düşen polis memuru Velit Bekdaş'ın, öğrenim gördüğü okulunun tabelası değiştirilerek,  Velit Bekdaş Orta okulu olarak değiştirildi. 

 

Törene, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat İlçe Müftüsü Şafi Bilik, AK Parti Midyat ilçe Başkanı Melih Güneştan, şehidin babası Abdulkadir, annesi Leyla ve eşi Meryem Bekdaş ve yakınları katıldı.

 

Törende, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını işlendi. Ardından İlçe Müftüsü Şafi Billik'in bütün şehitler için yaptığı ve dua ile devam etti.

 

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve 15 Temmuz ve Demokrasi şehitleri marşı ve Şehit Polis Velit Bekdaş'ın hayatı okundu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle konuştu. “ kendimizi yetiştirmek, ailemize, milletimize, vatanımıza hayırlı birer evlat olmak için okula geliyoruz. Bakın, önümüzde çok güzel bir örneğimiz var. Okula ismini verdiğimiz şehit kardeşimiz Velit Bektaş var. Şehit kardeşimiz sizin gibi bu okulda eğitim öğretime başladı bu okuldan mezun oldu. Sadece kendisi için okumadı, kendisi için yaşamadı. Kendisi bu kadar emek vererek çalıştı ki Allah u Teâlâ bu emeğinin karşılığını ona şehadet olarak şehitlik mertebesi olarak ödül verdi.” dedi.

 

Altay, Midyat’ta 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 30 bin 789 öğrencinin bin 164 öğretmen2in ders başı yaptığı aktardı.

 

Şehit özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın babası Abdulkadir Bektaş, oğlunun okula adının verilmesine çok sevindiğini söyleyerek, “çok memnun olduk. Allah herkesten razı olsun” dedi.

 

Annesi Leyla Bektaş Arapça konuşarak, “Allah hayırlısını versin. Oğlumun adının okula verildi. Allah onu ahiretinde nur içine yatırsın. Allah’a çok şükür”

 

 Şehit polisin eşi Meryem Bekdaş ise, “Eşit şehit eşimin bu okula layık görüldüğü için çok güzel oldu. Tekrar eşim ile guru duydum. Teşekkürler.” Şeklinde konuştu.

 

Yapılan törenin ardından okul tabelası değiştirilerek yerine yeni Şehit Polis Velit Bekdaş Orta Okulu tabelası asıldı.

 

Daha sonra hatıra fotoğrafı çekilerek tören sona erdi.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.