• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • Mardin 12 °C

Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Şehit korucu Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy Kürtçe ağıtlarla uğurlandı.

Törende şehit korucunun yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşları dökerken, önce sanayi mahallesinde bulunan evine getirildi. Burada ailesinden helallik alınmasının ardından cenazesi Gölcük mahallesinde bulunan hazreti Süleyman camisinde kılınan cenaze namazının ardından Kalo mezarlığında defnedildi.

 

Törene Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Vahit Şentosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcıları Mekan Taş, Tevfik Baysal, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehit korucu sevenleri gözyaşları arasında tekbir ve dualarla teröre tepki gösterdi. Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen gurup teröre lanet okudu. Müftü Bilik cenaze namazının ardından dua okudu.

 

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı

Evli iki çocuk babası olan Şehit korucu Yılmaz Alpsoy’un evine Türk bayrağı asıldı. Bir buçuk yıl öne GKK korucu olduğu öğrenilen Alpsoy’un iki erkek çocuğu bulunuyor. En büyük oğlu İbrahim 4, Bünyamin 2 yaşında. Eşi Gülcihan Alpsoy ise üçüncü çocuğuna hamile olduğu öğrenildi. Gölcük mahallesinde bulunan Kalo mezarlığına dua, tekbir şerle gözyaşları arasında toprağa verilen Alpsoy’un Şehidin babası Cemil teröre tepki göstererek, “analar ağlamasın, barış istiyoruz.” dedi.

 

Annesi Samiye Alpsoy ise Kürtçe ağıtlar yakarak şehit olan oğlu için gözyaşı döktü. Eşi Gülcihan ise acıya dayanamayarak hastaneye kaldırıldı.

 

Dargeçit İlçesi'nin girişinde bulunan kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy şehit olmuştu. Saldırıda, 1 asker, 2 geçici köy korucusu ve 1 kadın yaralanmıştı.

sehit-korucu-kurtce-agitlarla-ugurlandi-.jpgsehit-korucu-kurtce-agitlarla-ugurlandi.jpgsehit-korucu-kurtce-agitlarla-ugurlandi-2.jpg


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.