• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Mardin 23 °C

Telkari sanatı üniversiteyle tanıtıldı

Telkari sanatı üniversiteyle tanıtıldı
Midyat Meslek Yüksekokulu'nun daha önce bünyesine kattığı "Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı " öğrencilerinin yaptığı ve Telkari sanatının en güzel örneklerinin sergilendiği ürünler İstanbul Kongre Merkezi'nde görücüye çıktı.

Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Ar-Ge, tasarım ve markalaşma konusunda uzman 10 değişik ülkeden fark yaratan profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getiren 5. Türkiye İnovasyon Haftası 2016 etkinlikleri kapsamında "Yüksekokul Kuyumculuk ve Takı Tasarımı" öğrencilerinin tasarladığı ve ürettiği 3000 yıllık sanat geçmişi olan telkâri gümüş el işi ürünlerine yapılan tanıtım çok yoğun ilgi gördü.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi'ne tahsis edilen standı ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, "Bölgede bulunan geleneksel sanat birikiminin korunarak başta telkâri olmak üzere, takı ve tasarıma yön verip bölgenin el sanatlarına katkıda bulunabilecek bireylerin yetiştirilmesini hedefleyen bu programımızda verilen isabetli eğitim meyvelerini vermeye başlamıştır." ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmacı olarak katıldığı "5. Türkiye İnovasyon Haftası" nda üç gün boyunca geliştirdikleri inovatif ürünlerle fark yaratan yerli ve yabancı profesyoneller, panel, konferans ve ürün tanıtımlarıyla dünyadaki yeniliklere dikkat çekti.

 

Organizasyona katılan yaklaşık 60 üniversite içerisinde yer alarak sergilediği ürünlerle büyük ilgi çeken Mardin Artuklu Üniversitesini; Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Fevzi Çakmak ve Telkari Ustaöğreticisi Murat Aslan temsil etti.

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.