• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • Mardin 15 °C

Başhekim Çelik Covid-19 aşısı yaptırdı

Başhekim Çelik Covid-19 aşısı yaptırdı
Covid-19 ‘a karşı CoronaVac birinci doz aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Çelik birinci doz aşısını yaptırdı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun “Acil Kullanım Onayı” verdiği  Covid-19'a karşı Çinli şirketin geliştirdiği CoronaVac aşısı ülke genelinde öncelik sırasına göre uygulanmaya başlandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun “Acil Kullanım Onayı” verdiği  Covid-19'a karşı Çinli şirketin geliştirdiği CoronaVac aşısını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin  yapmasının ardından ülke genelinde  de öncelik sırasına göre aşı uygulanmasına başlandı.

Bu kapsamda öncelikli olan sağlık çalışanlarına aşı uygulanmasına başlandı. Mardin Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Çelik CoronaVac  birinci Doz aşısı olarak hayırlı olmasını diledi. Çelik aşısını yaptıktan sonra şu ifadeleri kullandı.


Çelik, “Vatanımıza, milletimize, tüm dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah sağlık getirsin . Hastanemizde 10 tane Covid-19 aşı polikliniği hizmet veriyor. Çok hızlı işleyen bir süreç .Şu ana kadar 50 sağlık çalışanımıza birinci doz aşıyı uyguladık. Aşı konusunda sıkıntımız yok talep edilen aşıların tamamı geliyor. ”dedi 
 

Aşılar randevu ile yapılıyor
Covid-19 aşısı öncelik sırasına göre MHRS üzerinden  (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) randevu alınarak yapılıyor . Öncelik ilk etapta sağlık çalışanları aşı  olacak. Birinci doz aşısı yapıldıktan 28 gün sonra ikinci doz yapılacak.
Öte yandan  MHRS sitesinden randevu ile ilgili  yapılan duyuruda şu ifadelere yer veriliyor.
Saygıdeğer Vatandaşımız,Covid-19 Aşılama Programına ilk olarak Sağlık Çalışanlarımızdan başlanacaktır.Diğer öncelikli gruplar için aşılama programı, Ulusal Basın ve Medya organları ile kamuoyuna duyurulacak ve bu duyurudan sonra randevu verilecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.