• BIST 9958.86
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Mardin 31 °C

Başkan ŞAHİN 2 yılını anlattı

Başkan ŞAHİN 2 yılını anlattı
Midyat Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Şahin, önemli açıklamalarda bulundu

Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin göreve gelmesinin üzerinden geçen 2 yılda yaptığı icraatları ve hedefleri düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Başkan Şahin'in Açıklamaları şöyle;

Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıyla çalıştık. Bugüne kadar yapılan ihaleler şeffaf ve elektronik ortamda yapıldı. 2019 yılında 2 adet ihale. 2020 yılında 7 adet ve 2021 yılında 2 adet ihale şeffaf ve elektronik ortamda yapıldı. 

SPOR TESİSLERİNDE ÖNCELİK VERİLDİ

Midyat spor tesisleri anlamında çok geri kalmıştı. Midyat Belediyesi olarak Gençlik Merkezi yanına Midyat ve Estel'e hitap edecek bir spor kompleksi yapımı devam etmektedir. Bu kompleksinde Midyat'lı gençlerimiz için Yarı olimpik kapalı havuz, 1 Basketbol sahası, 1 Tenis sahası, 1 kaykay pisti, standartlara uygun 1 futbol sahamız ve atletizim sporları için alan yapılmaktadır. Aynı zamanda yeni bir Gençlik Merkezi ve Kapalıspor salanu hedefimizin olduğunun müjdesini veriyoruz.

5-010.jpg

KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Başkan Şahin; ''Dinler ve Diller Kenti Midyat'ta çekilen Dizilerin ve Filmlerin Galası Diyarbakır, Mardin gibi çevre illerde yapılamkta, bizim hedefimiz ise Midyat'a Kültür Merkezi yapmak ve Midyat'a çekilen Dizi ve Filmlerin Galasının yine Midyat'ta yapılmasını hedefliyoruz.'' 

DOĞALGAZI MİDYAT'A GETİRDİK.

İlk günden bu yana yapılan Doğalgaz çalışmasında 7 Bin aboneye ulaşıldı. Ve Doğalgaz çalışmaları 2-3 yıl içinde bütün Midyat'a kavuşturmayı hedefliyoruz. 

MİDYAT 2. KAPADOKYA OLMA YOLUNDA 

Ulucami mahallesinde bulunan iki lokasyonda yer altı şehri çalışmalarına başlanmış bulunmaktayız. Biz bu yeraltı Şehri çalışmalarını hayata geçirdiğimiz taktirde 2. bir Kapadokya şehri yaratmış olacağız.

MİDYAT'IN TURİST POTANSİYELİNİ YÜKSELTECEĞİZ.

Midyat ve Estel'de bulunan tarihi sokaklarda restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Bu restorasyon çalışmasında kapı ve pencereler yenilendi. Bu kapsamda 200 civarında sokak ve evlerde restorasyon çalışmaları ve cephe yenilemesi devam etmektedir. Bu kapsamda Midyat'a tarihi sokaklarda bulunan Beton ve tarihi görünümü bozan yerler, Tarihi uygun olarak Midyat Taşı ile restore edilmektedir. 

4-018.jpg

KENT KONSEYİ KURULDU.

Seçim vaadleri arasında bulunan Kent konseyimizi kurduk. Kent konseyi başkanı ve üyeleri ile bir araya gelerek Midyat'ın temel sorunlarını masaya yatırdık, ve bunlarla ilgili hayata geçecek projeleri Belediye Meclisine ile görüşerek bu projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.

EN ÖNEMLİ PROJE BAKIM EVİNİN YERİ 

Mİdyat'ta karayolları şehrin içinde kalmış durumda, biz Belediye olarak Acırlı mevkii'nde Midyat Karayollarına arazi tahsis ettik, Halkımıza verdiğimiz bir söz olan Millet bahçesini Karayolları ve Bakım evi olan yere en kısa zamanda yapmayı hedefliyoruz. Yapacağımız Millet Bahçesi içerisinde Kafeteryalar, Hanım lokalleri yürüyüş parkurları, dinlenme alanları yapmayı hedefliyoruz. 

MİDYAT'IN EN BÜYÜK SORUNU -MARDİN MİDYAT KARA YOLU

Ulaştırma Bakanlığına yaptığımız talepler sonucunda, Midyat-Mardin Karayolu için inşallah Ramazan'dan önce Temel atma töreni yapacağız, Ramazan bayramının ardın Ulaştırma Bakanın teşrifler ile Midyat'tan başlanacak olan yol Mardin'e kadar devam edecektir. Bu proje ile Midyat halkına daha konforlu ve daha güvenli bir yol sunacağız.

 

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

2020 Yılının son çeyreğinde 2,5 km lik sıcak asfalt ile Estel'de bulunan İskenderun Caddesi ve Fahri Özgün Caddesi sıcak asfalf ile buluşturduk. Bu seneki hedefimiz de yine Seyfettin Güneştan Caddesi, Hükümet Caddesi ve M. Ali Arıkan Caddesini kaldırımları ile ile birlikte düzenleyerek bu yollarıda sıcak asfalt ile kavuşturmayı planlıyoruz. 

Aynı zamandada Estel'den Midyat'a giden 2 cadde üzerinde bulunan ve imar sorunu olmayan sokaklarda sıcak asfalt çalışmalarımız devam edecektir. .

Belediyemizin 2 yılda yaptığı projeleri gösteren bir kitapçık bastırdık ve bu kitapçığı vatandaşlarımza dağıtacağız, diyerek toplantıya katılan basın mensuplarına ve yetkililere teşekkür ederek yapılan toplantı sona erdi.

6-009.jpg

KAYNAK: MİDYATHABER.COM / RESUL AKA

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.