• BIST 10268.58
  • Altın 2422.653
  • Dolar 32.2519
  • Euro 34.7873
  • Mardin 23 °C

Bitcoin fiyatı 60.000 ABD Dolarını geçerek rekor seviyeye yaklaşıyor

Bitcoin fiyatı 60.000 ABD Dolarını geçerek rekor seviyeye yaklaşıyor
Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor

ABD düzenleyicilerinin vadeli işlemlere dayalı bir borsa yatırım fonuna (ETF) izin vereceğine dair umutlar arttıkça, Bitcoin Cuma günü altı ayda ilk kez 60.000 ABD dolarını aştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. dijital varlıklara yatırım.

 

Kripto para yatırımcıları, Bitcoin için ilk ABD ETF’sinin onayını bekliyor ve son ralliyi körükleyen böyle bir hamle üzerine bahisler var.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor

Dünyanın en büyük kripto para birimi, Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyesi olan 60.407,26 ABD Dolarına yükseldi ve en son yüzde 4,9 artışla 60.177 ABD Doları seviyesindeydi. 20 Eylül’den bu yana yarıdan fazla arttı ve Nisan’daki 64.895 ABD Doları’lık rekor yüksek seviyesine yaklaşıyor.

 

Bloomberg News Perşembe günü bildirdiğine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ilk Amerikan bitcoin vadeli ETF’sinin önümüzdeki hafta işlem görmeye başlamasına izin verecek.

Tüccarlar ve analistler, böyle bir hareketin yatırımcıların ortaya çıkan varlığa maruz kalmaları için yeni bir yol açacağını söyledi.

“Kripto ETF’ler kaçınılmazdır. Bitcoin IRA’nın CEO’su ve kurucu ortağı Chris Kline, “Böyle bir ürün, talep olduğu için sonunda meyve verecek” dedi.

 

Kline, “Düzenleyicilerin yakında, büyük olasılıkla Pazartesi gününe kadar bir kripto ETF sürümünü onaylayacağı açık görünüyor” dedi. “Düzenleyiciler alana daha aşina hale geldikçe, SEC bu varlıkların nasıl depolandığını, güvence altına alındığını ve uzlaştırıldığını anlamaya başlıyor, böylece geleneksel finansta anlamlı hale geliyor.”

Asya merkezli kripto borsası AAX’ten Ben Caselin, Bitcoin’in Cuma günkü hamlelerinin, SEC’in yatırımcı eğitim ofisinden yatırımcıları, bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine sahip fonlara yatırım yapmanın risklerini ve faydalarını tartmaya çağıran bir tweet tarafından teşvik edildiğini söyledi.

VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie ve Galaxy Digital Funds dahil olmak üzere birçok fon yöneticisi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bitcoin ETF’lerini başlatmak için başvuruda bulundu.

Nasdaq Cuma günü Valkyrie Bitcoin Strategy ETF’nin listesini onayladı.

Kripto ETF’ler bu yıl Kanada ve Avrupa’da piyasaya sürüldü ve dijital varlıklara olan ilginin artmasıyla popülaritesi arttı.

Vadeli işlem borsası operatörü Cboe Global Markets Inc, SEC ile belirli karmaşık ETF’leri listelemesine izin verecek bir kural değişikliği için başvurdu. SEC, bu başvuruyu 1 Ekim’de onayladı.

SEC Başkanı Gary Gensler daha önce kripto piyasasının kayıtlı olmayan menkul kıymetler olabilecek birçok token içerdiğini ve fiyatları manipülasyona açık ve milyonlarca yatırımcıyı risklere karşı savunmasız bıraktığını söyledi.

Konuya aşina olan kişilere atıfta bulunan Bloomberg raporu, ProShares ve Invesco’nun vadeli işlem sözleşmelerine dayalı tekliflerinin, Gensler’in “önemli yatırımcı korumaları” sağladığını söylediği yatırım fonu kuralları kapsamında sunulduğunu söyledi.

SEC, raporla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kripto komisyoncusu Enigma Securities’in araştırma başkanı Joseph Edwards, “Bu, yetki erişimi için son sınırlardan biri” dedi.

“Özellikle pek çok Amerikalı, servetlerinin çoğunu nasıl dağıttıklarına bağlı iplere sahip. Bitcoin’in ABD hisse senetlerini olduğu kadar istikrarlı bir şekilde güçlü tutan bir tür beklenmedik düşüşe girmesine izin veriyor. ”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.