• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Mardin 16 °C

Karpuz çekirdeğinin faydaları

Karpuz çekirdeğinin faydaları
Karpuz çekirdeğinin faydaları da en az karpuz meyvesi kadar nam salmıştır.

Karpuz çekirdeğinin faydaları en az karpuz meyvesi kadar ün salmış durumda. Karpuz meyvesinin mevsiminin gelmesiyle beraber, insanlar internet ortamında en çok karpuz çekirdeğinin faydaları, haşlanmış karpuz çekirdeğinin faydaları ve kavrulmuş karpuz çekirdeğinin faydalarını merak ediyorlar. Bizler de bu meraklı gidermek adına karpuz çekirdeğinin faydalarını sizler için araştırıp bir araya getirdik.

İşte attığınıza pişman olacağınız karpuz çekirdeğinin faydaları…
Karpuz, besleyici çekirdekleri ile ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Ancak, çoğu insan karpuz çekirdeklerini tükürür ya da fırlatır ki bu büyük bir hatadır. Karpuz çekirdeklerinin, karnınızda bir karpuzun büyümesine neden olacağı yalancı yanlış iddialara rağmen, çoğu insan bu tohumların sahip olduğu etkileyici besin değerinden ve sağlığınız için sahip olabileceği potansiyel faydalardan habersizdir.

Karpuz çekirdekleri, asma üzerinde yetişen ve Citrullus lanatus bilimsel ismini taşıyan karpuz bitkisinden gelir. Karpuz çekirdekleri, sırasıyla olgunlaşmamış ve tamamen gelişmiş, tohum olan beyaz ve siyah olmak üzere iki ana renkte gelir. Siyah tohumlar, atıştırmak için seçmeniz gerekenler ve tek bir karpuzda yüzlerce olabilen çekirdek türlerindendir. Karpuz çekirdekleri bazı besin maddeleri ve antioksidanlar açısından zengindir.

 

 

Karpuz çekirdekleri yenir mi?

Uzmanlar, karpuz çekirdeklerini yemenin tamamen güvenli olduğuna ve genel sağlığınız için çok iyi olabileceğine karar verdiler. Bu tohumların çoğunu istediğiniz kadar yutmak gibi bir tehlike yoktur, ancak ebeveynler çocuklarının tohumları boğulmasından endişe etmelerine rağmen, bazı karpuzların neden tohumdan yoksun kalması için genetik olarak değiştirildiğini açıklayabilir.
Ayrıca karpuz tohumlarını yemenin, onları filizlendirmenin, kavurmanın veya konsantre yağın çıkarılmasını sağlamanın da bir yolu vardır.

Kavrulmuş karpuz çekirdekleri ve haşlanmış karpuz çekirdeklerinin faydaları nelerdir?

Haşlanmış karpuz çekirdeklerinin faydası ile kavrulmuş karpuz çekirdeklerinin faydası aynıdır.

Karpuz çekirdekleri nasıl kavrulur?

Karpuz çekirdekleri gevrek olana kadar 350 derecelik bir tavada önlü arkalı olacak şekilde kavrulur. Son olarak üzerine zeytinyağı serperek yiyebilirsiniz.

Karpuz çekirdekleri nasıl kaynatılır?
- 20 adet karpuz çekirdeği
- 2 litre su ile kaynatın
- Altını kısın ve soğuması için bekleyin.
- 4- 150 gram karpuzu ve soğuttuğunuz çayı blender yardımıyla karıştırın.

Nasıl içilir?

Sabah aç karna 2 gün ard arda 1 gün ara vererek içebilirsiniz.

Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Karpuz çekirdeklerinin en şaşırtıcı ve etkileyici yararları arasında saç sağlığını geliştirme, güzel cildi destekleme , enerjiyi artırma, kan basıncını düşürme, sindirimi teşvik etme , kan şekerini düzenleme , güçlü kemikler oluşturma ve kolesterol seviyelerini düşürme özellikleri bulunmaktadır .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.