• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Mardin 17 °C

Kaymakam Bingöl TEOG Birincisini Makamında Kabul Etti

Kaymakam Bingöl TEOG Birincisini Makamında Kabul Etti
Midyat’ın Yayvantepe köyü Ortaokulu öğrencisi Derya Sağlam, Midyat TEOG Birincisi oldu.

Kaymakama Ziyaret Oğuzhan Bingöl, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG), 120 sorudan 118'ini doğru cevaplayarak, büyük bir başarıya imza attan Derya Sağlam’ı makamında kabul ederek alın ile ödüllendirdi. 

 

Derya Sağlam’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve Okul Müdürü Mehmet Toprak eşlik etti.

Başarılı öğrenciye ilçeye yaşattığı gururdan dolayı tebrik ederek,  bundan sonraki eğitim sürecinde de başarılarının devamını diledi. Bingöl, şöyle konuştu. “İnsan başarılı olmak isterse kız da olsa erkek de hiçbir engel onun önünde duramaz. Bu senin ilk başarın olsun, ama son olmasın. Bugün ben aldığım bu haber ile çok mutlu oldum. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edersin. İstediğin mesleği seçer ve hastaları iyileştirirsin.” dedi. Ailesine ve öğretmenlerine ve okul yöneticilerine de bu başarıda ki katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da, ilçe genelinde yapılan TEOG sınavında 98 öğrencinin Fen liselerine yerleştiğini söyleyerek, “Öncelikle Midyat birincisi olan öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini canı gönülden kutluyorum. Öğrencimizin bu başarısı göstermiştir ki, en ücra köyümüzdeki öğrenci ile merkez okulunda eğitim alan bir öğrenci aynı başarıyı yakalayabiliyor. Yayvantepe Köyümüzden ilk defa bir öğrenci Midyat birinci oluyor ve Fen lisesine yerleşiyor. Öğrencimiz bu başarısıyla Midyat’ın gururu oldu. Onun başarısı diğer öğrencilerimiz için de örnek teşkil edecektir. Bu başarıdaki emeğin büyük sahibi olan öğrencimizi, öğretmenlerini ve ailesini kutluyorum. Ben, öğrencimize bundan sonraki yaşamında ve eğitim hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

 

Derya Sağlam ise, hedeflediği Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’ne girmeyi başardığını dile getirerek, “Köyümüzden Midyat birincisi olduğum için çok mutluyum ve çok gururluyum. Öğretmenlerimin, ailemin desteği ve yardımı da başarımda büyük bir etkendir. Önce fen lisesinde iyi bir eğitim almak, daha sonra iyi bir üniversiteye girerek iyi bir beyin cerrahı olmak istiyorum.” dedi.

 

Ziyaretin ardından Kaymakam Bingöl, TEOG Midyat birincisi Derya Sağlam’a, altın hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.