• BIST 10193.29
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • Mardin 21 °C

Kolonya sektöründe yeni koku

Kolonya sektöründe yeni koku
Mardin´de yıllardır kolonya üretimi yapan kimya mühendisi Hamdullah Adsoy, Akik taşından Kolonya üretti. Farklı kokusu ile dikkat çeken kolonyaya özellikle turistler ilgi gösteriyor.

Kolonya kültürünü geliştirmek için harekete geçen kimya mühendisi Hamdullah Adsoy, okuldan mezun olur olmaz kolonya sektörüne yöneldi.

Kısa sürede beğenilen kolonyaları ile tanınan Adsoy, bu sefer farklı bir ürün üretmek istedi.

Kimya Mühendisi Adsoy, uzun süre yürüttüğü ARGE çalışmalarından sonra akik taşının kolonya yapmaya başladı.

Yaklaşık bir yıl önce deneme üretimini yapan Adsoy, gelen olumlu tepkiler üzerine seri üretime geçti.

mardin-kolonyasi-sektorunde-yeni-koku.jpg

Adsoy´un açtığı üretim tesisinde %70´e yakın kadın personel istihdamında bulundu. 40 Personelin çalıştığı tesiste 35´i kadın çalışandan oluşuyor.

Akik taşı kolonyası müşteriler tarafından huzur verici kokusuyla ilgi görmeye başladı.

Adsoy, Tüm Türkiye´ye açıldıklarını ve tüm illere gönderim yapabildiklerini ifade etti. Yeni hedefi ise yurtdışına açılıp ihracat yapmak istiyor.

Yaklaşık 8 yıldır bu sektörün içinde çalıştığını ifade eden Adyos, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kolonya sektörüne farklı bir renk katmak için, farklı bir ürün geliştirmek için baya bir uğraştık. Mardin´e yakışan bir kolonya ne olabilir diye. Bizim burada bir gelenek vardır. Akik taşı çok sevilir. Yani hatta bizim büyüklerimiz, nenelerimiz, dedelerimiz akik taşını hep kullanırlar. Ya kolye olarak, Ya yüzük olarak yada bir küpe olarak kullanırlar. Farklı bir kolonya ürettik. Parçacıklıdır, içinde gerçek akik taşları var. Rengini akik taşından alıyor, içinde taş minarelli kokusu var. Akik taşı içlemden geçiyor, patlayana kadar. Hem rengini hem de taş minarelli kokusu kolonyaya girdiği için kendine has, kendine özgü bir kokusu olmuş. Bu konuda biz yaptığımız ürünlerden memnunuz. Müşterilerden de güzel tepkiler alıyoruz. Umarım Türkiye geneli, hatta Türkiye´nin de sınırlarını aşarak yurt dışına da güzel pazar oluştururuz. Yani hedefimiz o yönde. Şuan Mardin, Türkiye´de sanayi olarak çok fazla ileride olan bir il olmayabilir belki ama biz elimizden geldiği kadar bir istihdam yaratmaya da çalışıyoruz. Şuanda bizim çalışanların yaklaşık %70´ine yakını bayandır. 40 çalışanımız var, bunun 35´ine yakını bayandır. Bu yönde de bir istihdam oluşturuyoruz. Umarım buda yerine ulaşır. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Herkesten de bu konuda da destek rica ediyoruz."

kaynak mardin life

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.