• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Mardin 27 °C

Konservatuvar Katkı Sağladı

Konservatuvar Katkı Sağladı
Yaman, “Öğrencilerimizin Yetenek Sınavlarına Hazırlanmasına da Vesile Olduk”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Belediye bünyesinde açılan konservatuvarın yaz boyunca faydalı işler yaptığını söyledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konservatuvar yaz ayı boyunca birçok sanat dalında kursiyerlerini ağırladı. Yaklaşık 800 kursiyerin katıldığı kurslarda, enstrüman, tiyatro, sinema ve resim dersleri verildi. Ayrıca üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri ve konservatuvarlarına hazırlanan öğrencilerin yanı sıra güzel sanatlar liselerine hazırlanan öğrenciler de Mardin Büyükşehir Belediyesi konservatuvarından faydalandılar.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kentin sanat geleceğinin emin ellerde olduğunu aktardı.

 

Yaman, “kurs alan öğrencilerimizin gelecek planlarına da katkı sağladık. “İlimiz kadim bir kent olmasının yanı sıra, kültürel ve tarihi özellikleriyle de dikkat çekmektedir. İlimiz sanatla da kabul edilmiş ve değer görmüş bir şehirdir. Biz da sanatın en iyi şekilde kentimizde icra edilmesi ve ilimizin sanat geleceğini inşa etmek adına projelerimize önem vermekteyiz. Bu projelerimizden birisi de konservatuvarımızdır. Kısa süre önce hizmete açtığımız konservatuvarımız vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır. 800 civarında öğrencimiz kurs almanın yanı sıra sanatla ilgili okuma planlarının hazırlıklarını konservatuvarımızda gerçekleştirmiştir” dedi.

 

Okulların konservatuvar bölümleri ve güzel sanat liselerine Belediye imkanlarıyla ders alan öğrencilerin derece ile kazandıklarına işaret eden Yaman, “Kurslarımızı açtığımızda sanatçıların yetişmesini asli görev olarak düşünmüştük. Ama son zamanlarda gördük ki ilimizde sanat yeteneği olan gençlerimiz üniversitelerin konservatuvarlarına ve güzel sanat liselerine hazırlanıyor. Biz bu konuda da katkı sağlamak istedik. Öğrencilerimizin yetenek sınavlarına hazırlanması için önemli bir çaba sarf ettik. Sonuç olarak öğrencilerimizin başarıların duymanın mutluluğunu yaşamaktayız” diye konuştu.

 
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.