• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Mardin 27 °C

Memleket Sevdalıları Sezonu

Halil POLAT

Her seçimden önce memleketimizde bir hareketlilik meydana gelir. Kiminde sürprizler yaşarız, kimisinde şaşkınlıklar. Kimisinde vay be deriz ne kadar memleket sevdalısı varmış deriz. Bu yıl 2019’da açılmasını beklediğimiz Memleket sevdalıları sezonu, 18 Nisan tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Mhp Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ ile yaptığı istişareler neticense seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü olmasına karar vermesiyle birlikte erken açıldı. “2018 Memleket sevdalıları hayırlı olsun. “

Her seçim öncesi olduğu gibi, yine Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan memleket sevdalıları, sırf memleketlerine hizmet etmek, Mardin için taş üstüne taş koymak, yatırım üstüne yatırım yapmak için Mardin’e hareket etti. Kendilerini tanıttı ve bizlere ne kadar Mardin sevdalısı olduklarından bahsetti. Eminim fırsat bulsalar Mardin’de yaşayıp Mardin’i seçim dışında da hatırlayıp Mardin için çalışmalar yapacaklar. Tabi olmayınca olmuyor işte, onlarında kendilerine göre sorumlulukları var.  Ha birde ilimizde yaşayıp ta şu ana kadar fark etmediğimiz memleket sevdalıları da var. Ne hikmetse biz bu memleket sevdalılarını biz seçimden seçime duyuyoruz. Kanaat önderleri de var tabi, onlarda seçimde bir anda ortaya çıkarlar “Şu kanaat önderi şu açıklamada bulundu. Şu Kanaat Önderinin şu kadar oyu var. Şu Kanaat önderi şunu destekledi.” Söylemleri ortada dolaşır durur. Ben bir vatandaş olarak memleket sevdalılarının, kanaat önderlerinin, memleket büyüklerinin şehrimizde bir sorun olduğunda da çıkmasını, memleket sorunlarının çözümünde de önderlik etmesini, büyüklük göstermesini ve sevdalı olmasını bekliyorum. Memleketimizin bir sorunu olduğunda her vatandaş ile birlikte aynı mücadeleyi verip sorunlarla başa çıkmasını, memleketin gelişmesinde katkılarının bulunmasını bekliyorum.  Örneğin, Memleket sevdalılarının, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Midyat’a Hem Başbakanken Hem Cumhurbaşkanı iken her gelişinde şu yolu yapıverin dediğinde 2013 yılından beri ihalesi tamamlanan yolun hızlıca bitirilmesi için girişimlerde bulunmasını beklerdim. Siyasi görüşü ne olursa olsun sırf memleket için bir araya gelip şu sorunun çözümü için tek yumruk olmalarını isterdim.

Memleket sevdalılarımız bizleri sadece seçimde hatırlamamalı, her zaman memleket sevdalısı olmalı, Midyat’ımıza yatırım getirilmesi için koşturmalıdır.  Midyat’ın bir sorunu olduğunda siyasi görüşleri bir tarafa atıp el birliği ile bu sorunları çözmelidir. Daha güzel bir Midyat için, Daha güzel bir Mardin için çalışmalıdır. Zaten bunu gören halk mükafatını, desteğini seçimlerde de mutlaka verecektir.

Gerçekten memleket sevdalıları olup, sırf hizmet aşkıyla çıkar beklemeden, Milletvekilliğe ihtiyacı olmayan ama sırf millete hizmet için görevden kaçınmayan insanlarımız da var tabi. Bunlar her ne kadar memleketten uzak olsalar da hep bir ayakları memlekettedir. Yoğun iş tempolarına rağmen hep memleketlerine gelirler. Sofralarına herkesi alır, herkesi dinler, herkesin yardımına koşmaya çalışırlar. Memlekette olanları da memleket sorunları için ön ayak olmaya çalışırlar. Çözebildiği kadar sorunu çözmeye çalışırlar.

Yüce Allah bu seçimde, Çıkar beklemeden memleket için hizmet edebilecek, seçilmese de memleketini hep destekleyecek. Sorunları ile ilgilenip, memleketin gelişmesi için katkılarda bulunacak insanları karşımıza aday olarak çıkarsın.

Bu yazı toplam 1839 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.