• BIST 10229.1
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • Mardin 25 °C

Midyat Kız İHO öğrencilerinden Suriye’ye yardım

Midyat Kız İHO öğrencilerinden Suriye’ye yardım
Midyat ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Suriye’ye yardım.

Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Suriye halkı için topladıkları kuru gıda ve giyim malzemesi, İlçe Müftülüğüne teslim etti.

 

Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin toplamış olduğu yardım kolileri, Halep'e gönderilmesi üzerine Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’e teslim edildi.

İlçe Müftüsü Bilik, Müftülüğün kendi çabası bu yardımları en kısa zamanda muhtaçlara, mağdurlara, zorla ülkesinden şehrinden terk edilen insanlara ulaştıracağını söyledi.

 

Bilik, “Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Bizim gidecek yerimiz yok. Onun için toprağımızı, memleketimizi çok sevmemiz ve dua etmemiz lazım. Bu tür organizasyonların bütün okullarda yapılması gerektiği kanaatimdeyim. Maddi değeri, belki yok ama manevi değeri çok yüksektir. Bu o ortak duyguyu, ortak şuuru ortaya koymaktır.” dedi.

 

Midyat halkı yardım konusunda çok duyarlı olduğunu kaydeden Bilik, Midyat Müftülüğü olarak iki tır dolusu yardım toplayıp gönderdiklerini aktararak şöyle devam etti. “ Şuanda İdlip’te, Şam’da, Halep’te kamplar kuruldu. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri orada bulunan eksiklikleri bize gönderdiler. Battaniye, elbise, ayakkabı, yatak ihtiyacı bulunuyor. Cami ve halktan toplanan nakit parayla da ihtiyaç bulunan malzemeler alındı. Yardımlar ulaştı çok şükür yerlerine ulaştırıldı. Suriye’de olana olaylar bizleri üzse de, biz onlara abilik, kardeşlik görevini yapmaya devam edeceğiz.” Şeklide konuştu.

Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Gülsüm Ayyıldız, izlediğimiz haberlerin etkisiyle bu proje için Rehber öğretmenimiz Nazlıcan Günel ile paylaştıklarını belirterek, ardından arkadaşlarımızla birlikte okulda yardım toplamaya başladıklarını ve başarılı olduklarını söyledi.

 

Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nurettin Akpınar, Müdür yardımcısı Halil Deniz, Rehberlik öğretmeni Nazlıcan Günel, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Habib Umutlu, öğrenciler İrem Mecit, Nursena Atasal, Hayriye Ağırman ve Tuğba Nazlıcan Görgen’den oluşan gurup, toplanan yardım kolileri daha sonra ilçe Müftülüğüne teslim etti.

 

Müftü Bilik, daha sonra okul müdürü, öğretmeni ve öğrencilere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye ederek başarılarının devamını diledi.


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.