• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Mardin 17 °C

Midyat’ta Engeliler el sanatları sergisi açıldı

Midyat’ta Engeliler el sanatları sergisi açıldı
Midyat Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, el sanatları sergisi açıldı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Her engelsiz birey aslında bir engelli adayı olduğunu söyledi.

 

Tekin, “Hiç kimse engelli olmayı kendileri seçmedi. Onların bir kısmının belki maddi desteğe ihtiyacı var, ama büyük çoğunluğunun da ben manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu hissediyorum. Onların aile ferdinden biri engelli ama bizde aynı şekilde olabilirdik. İnşallah zor zamanları aşacaklar ve bizlerde onlara yardımcı olacağız.  Gerek bireysel sorumluluk adına gerekse kamu adına. Güzel şeyler yapmışlar ben tebrik ederim. Bunlar tabi bir yetenek olduğu zaman yapılacak işler. Burada biz onlara destek olacağız.” dedi.

 

Midyat Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Candemir’ ise engelliliğin nedenleri araştırıldığında büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenler olduğu söyledi. “Candemir, Engelliliğin bir yazgı değildir. Geliştirilecek sosyal politikalar ve her alanda korucu-önleyici uygulamalar içeren düzenlemelerle önlenebilir.” dedi.

 

Midyat Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Midyat Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan el sanatları kurs öğretmenleri Arzu Şahin ve Ayten Turan Aslan gözetiminde 13 yaş üstü 35 zihinsel ve bedensel engelli kursiyer öğrencinin, el sanatları sergilendi.

 

Daha sonra Kaymakam Tekin ve beraberindekiler el sanatları sergisini gezerek yapılan ürünleri inceledi. Program, serginin gezilmesi ve yapılan ikramların ardından son buldu.

 

Sergi açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Zeki Eryarsoy, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Emniyet Müdürü Temel Salman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Bilgiç, Midyat Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Abdurrahim Güneş, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Veysi Altunkaynak, Abdulkadir Taş, Hasan Ağırman, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Hüdapar İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ve çok sayıda davetli katıldı. 


 

 


Kaynak: www.midyatweb.com

Editör: Selahattin Erol

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.