30 Nisan 2024
  • Mardin24°C

MİDYAT'TA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramına sayılı günler kala çarşı pazarda bayram alışveriş yoğunluğu ve bereketi yaşanıyor.

Midyat'ta Bayram Yoğunluğu

18 Temmuz 2021 Pazar 23:28

Uzun bir aradan sonra kısıtlamasız Kurban Bayramına kavuşacak olan halk, soluğu çarşı pazarda aldı.

Midyat'ta da Bayram dolayısıyla gurbetçilerin gelmesiyle çarşı pazarda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Geçen Ramazan Bayramı'nda kapalı olan esnafın yüzü Kurban Bayramı vesilesiyle yaşanan alışveriş yoğunluğuyla güldü. Halk ise bayrama kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.

Midyat’ın en işlek caddelerinden olan giyimciler ve kuyumcular çarşısında alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Hazır giyimcisinden ayakkabıcısına, zücaciyesinden kuruyemişçisine, manavından şeker satıcısına kadar bütün esnaf; alışveriş yoğunluğunu Kurban Bayramının bereketine bağladı.

Esnaf, bir nebze de olsa ellerinde Ramazan Bayramı'ndan kalan ürünleri elden çıkarmanın ve salgın nedeniyle çektikleri sıkıntıların hafiflemesinin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.
 

"Kurban Bayramı bereketiyle geldi"

Ayakkabıcı Emrullah Aksoy, "Bayramlarda yoğunluk oluyor. Geçen bayram bildiğimiz gibi salgından dolayı kapalı idik. İnşallah bu bayram beklediğimiz gibi daha iyi olacak. Umarız bu hastalıktan da kurtuluruz ve bir daha bu yasakların gelmemesini diliyoruz. Geçen bayram bayağı mal aldık. Yasakların gelmeyeceğini bekliyorduk ama ne yazık ki yasaklar geldi. Bu bayram inşallah elimizden geldiğince milletimizin hizmetinde olacağız. Allah’a şükür güzel iş oldu ve olacak. Yoğun bir şekilde milletimiz alışverişini yapıyor. Tabi Kurban Bayramının da bereketi var. Kurban Bayramı bereketiyle geldi.İnşallah Ramazan'daki kaybımızı telafi edeceğiz." şeklinde konuştu.

dssdsd.jpg

"Kurban Bayramı herkese hayırlı uğurlu olsun"

Fethullah Özaslan ise, "Maşallah yoğunluk var. Geçen bayram salgın nedeniyle dışarı çıkamadık. Allah’a şükür biraz salgın azaldı. Çocuklar için elbise ve ayakkabı bakacağız. Bayram için ev ihtiyaçlarını, şeker gibi şeyleri alacağız. Kurban Bayramı herkese hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız nice bayramlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

ggfdgfg.jpgfff.jpg

Kaynak: Süleyman TUNÇ
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.