17 Mayıs 2024
  • Mardin17°C

SGK GİRİŞİ OLAN VATANDAŞLARA PANDEMİ ÖDEMESİ DUYURULDU: 2500 TL VE ÜZERİNDE ÖDEMELER PTT, BANKA HESAPLARINA YATACAK

SGK Girişi Olan Vatandaşlara Pandemi Ödemesi Duyuruldu: 2500 TL ve Üzerinde Ödemeler PTT, Banka Hesaplarına Yatacak. İşte detaylar...

SGK Girişi Olan Vatandaşlara Pandemi Ödemesi Duyuruldu: 2500 TL ve Üzerinde Ödemeler PTT, Banka Hesaplarına Yatacak

31 Ekim 2021 Pazar 23:39

SGK Girişi Olan Vatandaşlara Pandemi Ödemesi Duyuruldu  SGK girişi olan vatandaşlara 2500 TL’ye kadar pandemi ödemesi son dakika SGK tarafından duyuruldu. Vatandaşlar 2500 TL’ye kadar pandemi ödemesi alabilecekler. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar SGK ve PTT aracılığıyla pandemi yardımından yararlanacaklar. 2500 TL’ye kadar ödeme almak mümkün. Üstelik bu ödeme tek seferlik değil. Her ay ödeme SGK tarafından ödemeler yapılacak.

 Pandemi başladığı günden beri vatandaşlara devlet tarafından birçok kez pandemi ödemesi yapıldı. Başvuru yapan vatandaşlara 1. Faz ödemesi olarak 1000 TL 2.Faz ödemesi olarak 1000 TL, 3.Faz ödemesi olarak 1100 TL ödeme yapıldı. Ayrıca işsiz kalan vatandaşlara SGK tarafından kısa çalışma ödeneği veya işsizlik maaşı verildi. Son yapılan açıklamaya göre de çeşitli şartları karşılayan SGK girişli vatandaşlara 2500 TL’ye kadar aylık ödeme yapılacak.

2500 TL Pandemi Ödemesi Şartları Nelerdir? Nasıl Alınır?

 Pandemi döneminde çalışan vatandaşlara verilen kısa çalışma ödeneği ve işsizlik parası geçtiğimiz aylarda tüm yasakların kalkmasıyla beraber sona ermişti. Pandemi döneminde işsiz kalan vatandaşlara 250 TL’ye kadar nakit ödemesi yapılacağı geçtiğimiz günlerde SGK tarafından duyuruldu. Bu yardımı alabilmek için vatandaşların çeşitli şartları sağlaması gerekiyor. Çocuğu olan veya yaşlı bakan kişilere ödeme yapılacak. 2500 TL ödeme almak isteyen vatandaşların ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Kişilerin okula giden çocuğunun olması ve muhtaçlık belgesi sahibi olmaları gerekiyor. Ayrıca yaşlı bakan kişiler de 2500 TL’ye kadar aylık ödeme alabilecekler. Muhtaçlık belgesi olan ve okula giden çocukları olan kişilere ya da yaşlı veya hasta akrabalarına bakan kişilere 2500 TL’ye kadar nakti yardım her ay düzenli olarak yapılacak. Ayrıca bu kişiler başvurmaları halinde gıda ve kömür yardımı da alabilecekler. Bu şartları sağlayan kişilere SGK tarafından PTT şubelerinden her ay ödeme yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.