• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • Mardin 13 °C

Vali Mahmut Demirtaş, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Vali Mahmut Demirtaş, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen akşam yemeğinde şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

Mardin Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ile gaziler ve aileleri onuruna yemek verildi. 


Özel bir otelde düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı V. Enes Kürkçü, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Önder Kürşat Mutlu, Vali Yardımcıları Emre Öztürk, Recep Aydın,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut,Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar,Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, bazı kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit aileleri ve gazilerle ilgili faaliyet yürüten dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehit yakınları, gazi ile aileleri katıldı.
Vali Demirtaş, yemek öncesi masaları gezerek tek tek şehit ve gazi ailelerini selamladı.
Şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin onuruna verilen akşam yemeği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Programda konuşan Vali Demirtaş, “15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünü, milletimize yakışan vakarla, hep birlikte idrak ediyoruz. O nedenle bu anlamlı günün arifesinde, aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit yakınlarımızla aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olan kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için şereflerin en büyüğüdür. Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gece şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren gazilerimize de minnet duygularımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin dışında, ellerine bayraklarını alarak yollara çıkan, meydanları dolduran, milyonlarca vatan sevdalısına da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.