• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Mardin 17 °C

2 kişinin öldüğü silahlı Kavga; Taziyede başlamış

2 kişinin öldüğü silahlı Kavga; Taziyede başlamış
Mardin'in Savur ilçesinde Ramazan'ın 8. gününde meydana gelen olayda hayatını kaybeden İdris Sidar'ın 1,5 yıl önce de Salih Sidar oğlunun öldürüldüğü ortaya çıktı.

Mardin'in Savur ilçesinde aralarında geçmişe dönük husumet bulunan iki ailenin taziyede çıkardığı silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.

Mardin’in Savur ilçesine bağlı kırsal Üçkavak (RAJDİYE) mahallesinde devam eden bir taziye çıkışında bugün sabah saatlerinde yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Aralarında İdris Sidar'ın oğlu Salih Sidar'ın öldürülmesinden kaynaklı aralarında husumet olan “Sidar” ve “Genç” ailesi arasında iftardan sonra tartışma çıktı. Köydekilerin araya girmesiyle birlikte tartışma büyümeden önlendi.

SİLAHLAR KULLANILDI

Sidar ve Genç aileleri arasında bugün köy meydanındaki taziye alanında sabah saatlerinde yeniden tartışma yaşandı. Tartışmanın iki aile bireyleri arasında kavgaya dönüşmesi sonucu, taş, sopalar ve silahlarda kullanıldı. Yaşanan silahlı kavgada, 55 yalındaki İdris Sidar ve 37 yaşındaki Mehmet Genç, vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Köylülerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine köye, çok sayıda zırhlı jandarma birlikleri ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralı Sidar ve Genç’e yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Savur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen İdris Sidar ve Mehmet Genç, hayatını kaybetti.

savur-da-silahli-kavga-olu-ve-yaralilar-var-3.jpg

4 GÖZALTI

4 kişinin gözaltına alındığı olayda jandarma, olayla ilgili soruşturma başlatırken, köyde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı.

DAHA ÖNCE DE İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bu arada bugün hayatını kaybeden İdris Sidar'ın oğlu Salih Sidar'ın da İsveç Malmö’de 31 Aralık 2020 tarihinde bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olaya bağlı olarak Salih Sidar'ı öldürdüğü iddia edilen Ahmet Genç de Lübnan Beyrut'ta kimliği  belirsiz kişiler tarafından 18 Ocak 2022 tarihinde öldürüldü.

idris-sidar-savur-haber.jpgmehmet-genc-savur-haber-001.jpg

savur-haber-silahli-kavga.jpg

kaynak mardinlife.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.