• BIST 10166.25
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • Mardin 20 °C

Dargeçit’te İş Yerleri Denentlendi

Dargeçit’te İş Yerleri Denentlendi
Dargeçit Belediyesi zabıta ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, ürünlerin kasa fiyatı ve KDV indirim

Zabıta ekipleri ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüfahiş fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde fiyat denetimlerine devam ediyor.  Ekipler,  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince, ilçede faaliyet gösteren iş yerlerinde ve marketlerde, ürünlerin fahiş fiyattan satılabilmesinin önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Market raflarındaki ürünleri inceleyen ekipler, tüm reyonları gezerek, lokanta ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerini tek tek inceledi. Ekipler, denetimlerde son kullanma tarihi geçen ürünlerin, fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunan işletmelere gerekli uyarılarda bulundu.

Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler hakkında açıklama yapan Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, “Belediye olarak halkımızın sağlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzlukların takipçisi olacağız. Zabıta ekiplerimizce kontrollerimiz aralıksız devam edecektir. Halk sağlığı bizim için birinci sırada gelmektedir.Zabıta ekiplerimizce İlçemizde faaliyet gösteren marketlerde özellikle gıda ürünlerine yönelik yapılan etiket ve fahiş fiyat uygulamasıyla alakalı denetimlerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.