• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Mardin 30 °C

Motorine indirim geliyor

Motorine indirim geliyor
Son dönemlerde hızlı artışıyla araç sürücülerinin korkulu rüyası haline gelen motorine bu gece yarısından itibaren 1 lira 40 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

Petrol fiyatları 100 dolar seviyelerine gerileyince benzin ve motorine indirim geldi.

Sektör temsilcileri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,4 lira indirim geleceğini, beklenen indirimin gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması planlanıyor.

Sektör bileşenleri Mazot'a gelen indirimin ardından Benzin'e de indirimin beklendiğini kaydetti.

Petrolün varil fiyatı bugün piyasaların açıldığı süre itibariyle 101 dolar civarında seyretti.

 

Brent petrolün varil fiyatlarının uluslararası piyasalarda 100 dolara kadar gerilemesi ilk olarak motorinde indirimi gündeme getirdi. 11 Nisan'ı 12 Nisan'a bağlayan gece yani bu gece yarısı itibarıyla 1,4 ile 1.5 lira arasında indirim bekleniyor. Sektör temsilcileri, verilerin her an değişebildiğini belirterek şu bilgiyi verdi:

“Motorinde indirim hemen hemen kesin. Tutar, verilerdeki oynaklığa göre değişebilir. Şu anki verilere göre litrede 1.5 lira indirim var. Yapılacak indirimler birlikte motorinin litre fiyatı 20 lira seviyesine inmiş olacak."

Motorinin litre fiyatı şöyle:
İstanbul: 22,08
Ankara: 22,18
İzmir: 22,19

Mardin 21,85

'Bu hafta ortasında benzine indirim gelebilir'
Sektör temsilcileri, benzinde indirim olup olmayacağı sorusu üzerine, “Brent petrol ve küresel piyasalarda söz konusu ürünün ton fiyatının biraz daha düşmesi halinde benzinde de hafta ortasında bir indirim gündeme gelebilir” diye konuştu. 

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 19,00 TL'ye, Ankara'da 19,11 TL'ye, İzmir'de 19,12 TL'ye satılıyor. 

 

BUGÜN PETROL FİYATLARI NE KADAR?

Cuma günü 102,78 dolar olan Brent petrolün varil fiyatı, yeni haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.21 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,9 azalışla 100,80 dolar oldu. Brent petrolde teknik olarak 101,23 ile 101,45 dolar aralığının direnç, 100,58 ile 100,15 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyelerinin geçen hafta acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak üzere anlaştıklarını açıklaması fiyatları etkilemeyi sürdürüyor. IEA, çarşamba günü yaptığı açıklamada acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü kullanıma açacağını, 60 milyon varilin ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden karşılanacağını belirtmişti. Japonya da acil rezervinden ek 15 milyon varil petrolü, piyasaların istikrarı kapsamında kullanıma açacak. Çin'in en büyük şehri Şanghay'da artan vakalar nedeniyle 28 Mart'ta ilan edilen kademeli kapanmanın devam etmesinin de talebi kısıtlayacağı beklentisiyle fiyatlar aşağı yönlü baskılanıyor. 

Pazartesi ve salı günleri arasında ise benzin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor.

 

kaynak mardinlife.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Midyat Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.